Sunday, February 18, 2007

Ti το pagerank; Πώς αυξάνετε;

Το PageRank είναι πολύ απλά ο βαθμός δημοτικότητας της ιστοσελίδας σας όπως αυτός προκύπτει από την ποιότητα και την επισκεψιμότητά της, και αποδίδεται από το Google. Ο βαθμός αυτός μετριέται σε κλίμακα από το 0 έως το 10.

Όσο μεγαλύτερο είναι το PageRank τόσο πιο φιλική είναι η ιστοσελίδα σας σε σχέση με τη μηχανή αναζήτησης του Google. Το SEO και το Page Rank είναι άρρηκτα συνδεδεμένα εφόσον το Google είναι η πλέον δημοφιλής μηχανή αναζήτησης. Για να μπορέσετε να είστε σίγουροι ότι οι προσπάθεια προβολής σας στο Internet έχει πιάσει τόπο πρέπει να δείτε το PageRank της σελίδας σας να αυξάνεται με τον καιρό. Τότε θα ξέρετε ότι έχετε μια πολύ καλά «στημένη» ιστοσελίδα, που προσελκύει το ενδιαφέρον των χρηστών και έχει αξιολογηθεί θετικά από τις μηχανές αναζήτησης.

Και τώρα θα αναρωτιέστε: Ωραία όλα αυτά αλλά πώς μπορώ να αυξήσω αυτόν τον περιβόητο αριθμό και να τραβήξω τα βλέμματα των χρηστών του Internet προς τη δική μου επιχείρηση; Εύλογη απορία.

Για να αυξηθεί το PageRank σας πρέπει να καταχωρήσετε την ιστοσελίδα σας και σε άλλες ιστοσελίδες, με τη δημιουργία ενός συνδέσμου προς τη δική σας (incoming links). Οι μηχανές αναζήτησης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στον τομέα αυτό, δηλαδή στο κατά πόσο ένα site μπορεί να εντοπιστεί μέσω τρίτων και βέβαια στο κατά πόσο αυτά τα site είναι ποιοτικά. Για παράδειγμα, αν καταφέρετε κάποια ιστοσελίδα με PageRank 7 να δείχνει στη δική σας, ενώ μόλις έχετε «ανέβει» τότε είστε σε πολύ καλό δρόμο.

από adcenter.gr


No comments: